ENTREPRENEURIAL SPIRIT ON ENTREPRENEURIAL INTENTION OF INDONESIAN TRADITIONAL FOOD (CASE STUDY ON STUDENTS AND ALUMNI OF CIPUTRA UNIVERSITY TOURISM-CULINARY BUSINESS STUDY PROGRAM)
Abstract
Full Text:
PDFReferences
Andriana, A. N. dan Fourqoniah, F. (2020). Pengembangan Jiwa Entrepreneur dalam Meningkatkan Jumlah Wirausaha Muda. Jurnal Pelayanan Kepada Masyarakat. 2 (1):43-51.
Ardiansari, A., Ahmadi, F., Ridloah, S., dan Widia, S. (2020). Innovation and Commercialization of Indonesia Traditional Food in the Industrial Era 4.0. International Journal of Research Innovation and Entrepreneurship (IJRIE). 1 (1):43-47.
Astuti, E. D. (2019). Kompetensi Lulusan Perguruan Tinggi Vokasi dalam Strategi Mewujudkan Sumber Daya yang Berwawasan Entrepreneur. Jurnal Abiwara. 1(1):1-7.
Badan Pusat Statistik. (2020). Retrivied December 14, from bps.go.id: https://www.bps.go.id/indicator/9/1217/1/proporsi-tenaga-kerja-pada-sektor-industri-manufaktur.html
_________________. (2021). Retrivied January 12 2022, from Bps.go.id: https://www.bps.go.id/indicator/6/674/1/-pengangguran-terbuka-menurut-pendidikan-tertinggi-yang-ditamatkan.html
Bhadange, S., Jadhav, J., dan Raju, S. (2020). Entrepreneurial Spirit in COVID-19 Pandemic. Dogo Rangsang Research Journal. 10 (6):53-59.
Ciputra, Tanan, A., dan Waluyo, A. (2011). Ciputra Quantum Leap 2. Jakarta: PT Elex Media Komputindo.
Detik.com. (2021). Bamsoet Ajak Milenial Terjun ke Bisnis Kuliner, Ini Sebabnya. Retrivied December 14 2021, from finance.detik.com: https://finance.detik.com/berita-ekonomi-bisnis/d-5773561/bamsoet-ajak-milenial-terjun-ke-bisnis-kuliner-ini-sebabnya
Efendi, M. Y., Patriasih, R., dan Setiawati, T. (2018). Minat Intrinsik dan Ekstrinsik Wirausaha Pada Siswa SMK Negeri 9 Bandung. Media Pendidikan, Gizi dan Kuliner. 7 (2):51-56.
Famila, G. C., Reza, dan Astuti, R. F. (2021). Pengaruh Pendidikan Kewirausahaan dan Lingkungan Keluarga Terhadap Minat Berwirausaha Mahasiswa di Kota Samarinda. Jurnal Pendidikan Ekonomi dan Kewirausahaan. 4 (2):88-95.
Garnida, A. (2021). Analisis Spirit Entrepreneur Bisnis Coffee to go dalam Membidik Kaum Millenian di Indonesia. Jurnal Sekretaris dan Administrasi Bisnis. 5 (1):86-92.
Hasriyani, E. (2021). The Behaviour of Millenial Generations to Ward the Interests in Traditional Foods in Kecamatan Ajibata Kabupaten Toba Samosir. Jurnal Akademi Pariwisata Medan. 9 (1):68-79.
Istiatin dan Marwati, F. S. (2021). Sosialisasi Berbagai Peluang Usaha UMKM dan Ekonomi Kreatif di Era New Normal di Dusun Pinggir Desa Telukan Sukoharjo. Jurnal Budimas. 3 (1):129-140.
Kemdikbud. (2021). Retrivied December 14, 2021 from kemdikbud.go.id: https://dikti.kemdikbud.go.id/pengumuman/tawaran-program-kewirausahaan-mahasiswa-indonesia-2021
Koerniawan, S., dan Dewi, L. (2016). Implikasi Penerapan Seven Spirit pada Diri Pebisnis, Terkait Keberlanjutan Bisnis Entrepreneurship. Jurnal Entrepreneur dan Entrepreneurship. 5 (1):11-18.
Kompas.com. (2020). Apkulindo: Pada 2021, Makanan Tradisional Akan Naik Daun. Retrivied December 14 2021, from money.kompas.com: https://money.kompas.com/read/2020/12/16/150000826/apkulindo-pada-2021-makanan-tradisional-akan-naik-daun
Noor, L. S., Derriawan, dan Soebagyo. (2018). Innovasi UMKM Boga Tradisional dalam Mencapai Keunggulan Bersaing. Jurnal Riset Bisnis. 2 (1):70-83.
O, A. M. A, dan O, A. M. A. (2013). Invigorating Entrepreneurial Spirit Among Workforce. International Journal of Management and Sustainability. 2 (5):107-112.
Panturanews.com. (2020). Kurangnya Minat Pada Makanan Tradisional. Retrivied February 26 2022, from panturanews.com: http://panturanews.com/index.php/panturanews/baca/254074/19/01/2020/kurangnya-minat-pada-makanan-tradisional
Septia, A. (2016). Peran Karakter Passion dan Presistent dalam Perkembangan Bisnis Sobaloe. Jurnal Manajemen dan Start-Up Bisnis. 1 (5):617-626.
Shoimah, S. (2019). Pengaruh Self-Efficacy, Lingkungan Keluarga dan Pendidikan Kewirausahaan Terhadap Minat Berwirausaha Mahasiswa Fakultas Ekonomi UNISDA Lamongan. J-MACC: Journal of Management and Accounting. 2 (2):189-203.
Sugiyono. (2013). Metode Penelitian Kuantitatif Kualitatif dan R&D. Bandung: ALFABETA, CV.
Refbacks
- There are currently no refbacks.