Food Safety and Halal Issues in Food Aggregator Applications: “A Consumer's Point of View”
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Ahmad, A. N., Abdul Rahman, R., Othman, M., & Ungku Zainal Abidin, U. F. (2017). Critical success factors affecting the implementation of halal food management systems: Perspective of halal executives, consultants and auditors. Food Control, 74, 70–78. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2016.11.031
Akim; Konety, Neneng; Purnama, Chandra; Adilla, M. H. (2018). The Understanding of Usaha Mikro, Kecil Dan Menengah (UMKM) in Jatinangor on the Obligation of Halal Certification on Food Products. Kumawula: Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat, 1(1), 31–49. http://jurnal.unpad.ac.id/kumawula/index
Aprilianti, I., & Amanta, F. (2020). Makalah Kebijakan No.28: Memajukan Keamanan Pangan pada Layanan Pesan Antar Makanan Daring di Indonesia. Center for Indonesian Policy Studies, 28, 7. https://repository.cips-indonesia.org/publications/324009/memajukan-keamanan-pangan-pada-layanan-pesan-antar-makanan-daring-di-indonesia
Dang, A. K., Tran, B. X., Nguyen, C. T., Le, H. T., Do, H. T., Nguyen, H. D., Nguyen, L. H., Nguyen, T. H., Mai, H. T., Tran, T. D., Ngo, C., Vu, T. T. M., Latkin, C. A., Zhang, M. W. B., & Ho, R. C. M. (2018). Consumer preference and attitude regarding online food products in Hanoi, Vietnam. International Journal of Environmental Research and Public Health, 15(5). https://doi.org/10.3390/ijerph15050981
Eye, S., & Prevention, D. (2021). 儿童青少年近视防控需要更高质量的研究证据 1 , 2 3. 8(February), 1–27.
Huda, N. (2012). Pemahaman Produsen Makanan tentang Sertifikasi Halal (Studi Kasus di Surakarta). Ishraqi, 10(1), 1–13.
Kapoor, A. P., & Vij, M. (2018). Technology at the dinner table: Ordering food online through mobile apps. Journal of Retailing and Consumer Services, 43(September 2017), 342–351. https://doi.org/10.1016/j.jretconser.2018.04.001
Khairunnisa, H., Lubis, D., & Hasanah, Q. (2020). Kenaikan Omzet UMKM Makanan dan Minuman di Kota Bogor Pasca Sertifikasi Halal. Al-Muzara’Ah, 8(2), 109–127. https://doi.org/10.29244/jam.8.2.109-127
Komalasari, E., & Widiawati, D. (2020). Tingkat Kepatuhan Pedagang Pangan Jajanan terhadap Cara Produksi Pangan yang Baik. JURNAL Al-AZHAR INDONESIA SERI SAINS DAN TEKNOLOGI, 5(3), 130. https://doi.org/10.36722/sst.v5i3.375
Kurnia, A., Pradana, A., Nurfarida, E., Kediri, P., & Kediri, I. P. (2017). PEMASARAN SECARA ONLINE USAHA MAKANAN BAYI DAN ANAK MENGGUNAKAN MARKETPLACE Perkembangan bisnis e-commerce di Indonesia bisa dikatakan mengalami perkembangan yang sangat pesat . Beberapa tahun terakhir seperti menjadi trend di masyarakat bahwa bisnis onli. 3, 149–162.
Liu, R., Gao, Z., Snell, H. A., & Ma, H. (2020). Food safety concerns and consumer preferences for food safety attributes: Evidence from China. Food Control, 112(September 2019), 107157. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2020.107157
Masyarakat, J. K. (2017). Cara Produksi Pangan Yang Baik Untuk Industri Rumah Tangga (Cppb-Irt) Perusahaan Tahu Putih €Œsl†Kabupaten Semarang Tahun 2017. Jurnal Kesehatan Masyarakat (e-Journal), 5(4), 690–697.
Muhamad, M. (2020). Tantangan Dan Peluang Penerapan Kebijakan Mandatory Sertifikasi Halal (Studi Implementasi Uu No. 33 Th. 2014 dan Pp No. 31 Th. 2019). Jurnal Ilmu Ekonomi Dan Bisnis Islam, 2(2), 1–26. https://doi.org/10.24239/jiebi.v2i2.29.1-26
Naquiah, N., Nizar, A., Aimi, S., & Zainal, S. (2021). Online Food Delivery Services : Make or Break the Halal Supply Chain ? Journal of Food and Pharmaceutical Sciences, 9(1), 378–388.
Pemerintah Republik Indonesia. (2019). Peraturan Pemerintah Republik Indonesia Nomor 86 Tahun 2019 Tentang Keamanan Pangan. Pemerintah Republik Indonesia, 2019(86), 1–102.
Pemerintah RI. (2014). UU RI Nomor 33 Tahun 2014 Tentang Jaminan Produk Halal. 1–27.
Pritanova P, R., Muhandri, T., & Nurjanah, S. (2020). Karakteristik dan Pemenuhan CPPOB Pelaku UMKM Online Produk Olahan Beku Daging Sapi dan Ayam di DKI Jakarta. Jurnal Ilmu Produksi Dan Teknologi Hasil Peternakan, 8(3), 102–108. https://doi.org/10.29244/jipthp.8.3.102-108
Rosita, R. (2020). Pengaruh Pandemi Covid-19 Terhadap Umkm Di Indonesia. Jurnal Lentera Bisnis, 9(2), 109. https://doi.org/10.34127/jrlab.v9i2.380
Sartika, R. S. (2020). Keamanan Pangan Penyelenggaraan Makanan bagi Pekerja. Jurnal Gizi Kerja Dan Produktivitas, 1(1), 29–35.
Talib, M. S. A., & Johan, M. R. M. (2012). Issues in Halal Packaging: A Conceptual Paper. International Business and Management, 5(2), 94–98. https://doi.org/10.3968/j.ibm.1923842820120502.1080
Tumpuan, A. (2020). PERANAN APLIKASI GO FOOD TERHADAP PERKEMBANGAN. 3(01), 26–30.
Vincentius, V., & Putranto, L. S. (2020). Analisis Pengaruh Layanan Pesan Makanan Online Terhadap Perjalanan Berbasis Rumah Dan Berbasis Tempat Aktivitas. JMTS: Jurnal Mitra Teknik Sipil, 3(4), 1003. https://doi.org/10.24912/jmts.v3i4.8391
Wahyuni, H. C., Sumarmi, W., & Saidi, I. A. (2019). Analisis Persepsi Konsumen Terhadap Aspek Risiko Keamanan Pangan Pada Sistem Rantai Pasok Makanan. PROZIMA (Productivity, Optimization and Manufacturing System Engineering), 2(2), 64. https://doi.org/10.21070/prozima.v2i2.2201
Zaini, M. A., Zainuri, Z., Sulastri, Y., Widyasari, R., & Nofrida, R. (2019). Pembelajaran Interaktif Tentang Pangan Aman, Bergizi Dan Halal Bagi Siswa Sekolah Dasar. Jurnal Ilmiah Abdi Mas TPB Unram, 1(1). https://doi.org/10.29303/amtpb.v1i1.13
DOI: http://dx.doi.org/10.29040/jiei.v8i1.4392
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Jurnal Ilmiah Ekonomi Islam, ISSN 2477-6157 l E-ISSN 2579-6534
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.